Centar unutarnjeg tržišta EU

Ostvarite jedinstven pristup informacijama o poslovanju, zapošljavanju, obrazovanju ili kretanju na unutarnjem tržištu EU-a

Namjeravate započeti poduzetničku djelatnost ili privremeno pružati usluge u drugoj državi članici EU-a i potrebne su vam informacije o uvjetima poslovanja? Želite staviti proizvod na tržište druge države članice EU-a, ali se dvoumite jer nije proizveden u skladu s njihovim nacionalnim pravilima? Selite u drugu državu članicu EU-a radi obrazovanja ili zapošljavanja i zanimaju vas radni i životni uvjeti ondje? Stekli ste stručnu kvalifikaciju i želite ostvariti njeno priznavanje u Hrvatskoj ili drugoj državi članici EU-a? Ako putujete u drugu državu članicu EU-a, saznajte koja su vaša potrošačka prava i što napraviti kada vam je otkazan let ili kada vam zakasni prtljaga. Sumnjate na kršenje vaših EU prava i zanimaju vas moguća rješenja i pravni lijekovi?

Ove, kao i mnoge druge korisne informacije i savjete vezane za vaša prava i mogućnosti u državama članicama EU-a pronađite objedinjene na jednom mjestu - na portalu Centar unutarnjeg tržišta EU.

Centar unutarnjeg tržišta EU, putem internetskog portala, objedinjava sve EU kontaktne točke uspostavljene u Hrvatskoj te omogućava jedinstven pristup informacijama o:
  • poslovanju
  • zapošljavanju
  • obrazovanju
  • kretanju na unutarnjem tržištu EU-a.

Također, na portalu se redovito objavljuju novosti, najave događanja, publikacije te mnoge druge zanimljive i korisne informacije iz raznih područja EU-a.
 
Kontakt podaci Centra unutarnjeg tržišta EU:
www.cut.hr
cut@mingor.hr