Mobilna aplikacija UdrugeInfo

Mobilnom aplikacijom UdrugeInfo želi se povećati vidljivost udruga u lokalnoj zajednici, te osnažiti sudjelovanje građana u aktivnostima koje udruge provode

Aplikacija je dostupna za Android, Apple i Windows mobilne telefone te omogućuje jednostavno pretraživanje podataka o aktivnostima i uslugama registriranih udruga. Putem aplikacije građani mogu pretraživati aktivnosti udruga prema mjestu i vremenu njihovog održavanja, odnosno informacijama koje su sadržane u Registru udruga te stupiti u kontakt s pojedinom udrugom. Korištenjem aplikacije UdrugeInfo građani mogu potražiti koje su to udruge aktivne u mjestu u kojem žive, prema području vlastitog interesa te ih locirati na interaktivnoj karti Republike Hrvatske.

Udruge mogu putem mobilne aplikacije ili desktop verzije aplikacije brzo i jednostavno registrirati svoju udrugu, unositi događanja udruge te pozvati sve zainteresirane građane na sudjelovanje u aktivnostima udruge

UdrugeInfo.

Virtualna šetnja kroz povijest udruživanja u Zagrebu

U sklopu aplikacije građani mogu pretražiti povijesne udruge u gradu Zagrebu te se uz multimedijalne materijale upoznati s poviješću udruživanja u Hrvatskoj.
Povijest udruživanja u Republici Hrvatskoj ima dugu i bogatu tradiciju koja započinje sa srednjovjekovnim bratovštinama koje se mogu smatrati pretečama udruga kakve danas poznajemo. Ipak, procvat udruživanja i civilnoga društva događa se u 19. stoljeću, prvenstveno u Zagrebu gdje uglednici iz društvenog i političkog života osnivaju udruženja s ciljem razvoja grada te pomoći socijalno ugroženim sugrađanima.

U sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata udruga Ured za udruge već tradicionalno organizira Šetnju kroz povijest udruživanja u Zagrebu. Šetnjom se želi javnosti približiti bogata povijest djelovanja udruga u Zagrebu koje su značajno doprinijele društveno ekonomskom razvoju, te postavile temelje modernog civilnoga društva. Uz stručno vodstvo, na Šetnji se obilaze neke od najznačajnijih lokacija vezanih za civilno društvo u Zagrebu na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. 

Kako bi svi imali priliku upoznati se s povijesnim udrugama koje se posjećuje u sklopu Šetnje, Ured za udruge unio je u aplikaciju UdrugeInfo informacije i fotografije o sedam lokacija povijesno važnih za razvoj civilnoga društva u Zagrebu.

Kako preuzeti aplikaciju na Android, Apple i Windows mobilne uređaje?

Ako imate otvoren odgovarajući korisnički račun (Google račun - Gmail adresu za Android mobilne telefone; Apple ID za Apple iPhone uređaje, odnosno Microsoft račun za korisnike Windows mobitela), potrebno je otići u izbornik uređaja, te ovisno o vašem tipu mobitela, kliknuti na odgovarajuću ikonu, što će omogućiti učitavanje i instalaciju aplikacije na vaš mobitel:  Pomoću tražilice pronađite besplatnu aplikaciju UdrugeInfo i slijedite korake za instalaciju aplikacije na svoj mobilni uređaj.