Natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji sa strukovnim udrugama, organiziraju natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola

Sudjelovanjem na natjecanjima učenicima se omogućava razvoj sklonosti, sposobnosti i iskazivanje zanimanja za određena područja. Svrha je natjecanja i smotra predstavljanje rezultata rada, znanja i vještina, sposobnosti i osposobljenosti učenika i njihovih mentora na određenom području te otkrivanje, poticanje i praćenje rada darovitih učenika. Sudjelovanje na svim razinama natjecanja i smotri proizlazi iz redovitoga školskog programa i izvannastavnog rada koji se provodi tijekom školske godine i sastavni je dio godišnjega plana i programa rada škole. Natjecanja i smotre provode se na tri razine, školskoj, županijskoj i državnoj, a svake godine na njima sudjeluje više od 150 000 učenika osnovnih i srednjih škola.
 
Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja na kraju ciklusa natjecanja dodjeljuju Oskar znanja, priznanja državnim prvacima i zahvalnice njihovim mentorima. Državna natjecanja u znanju izlučna su natjecanja za brojna međunarodna natjecanja i olimpijade.

Više pročitajte na mrežnoj stranici Agencije za odgoj i obrazovanje - Katalog natjecanja i smotri