Bijeli telefon

Bijeli telefon je besplatni telefon putem kojeg možete uputiti pitanja Ministarstvu zdravstva vezana uz ostvarivanje vaših prava

Bijeli telefon je besplatni telefon putem kojeg možete uputiti pitanja Ministarstvu zdravstva vezana uz ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu, iznijeti svoje pritužbe, prijedloge ili pohvale, provjeriti e-Liste čekanja ili dobiti podršku u odvikavanju od pušenja.

Bijeli telefon: e-Naručivanje 0800 7229

Pozivom na Bijeli telefon možete dobiti informacije vezane uz liste narudžbi, kao i otkazati narudžbe koje vam više nisu potrebne, a evidentirane su na središnjem sustavu narudžbi. Za ovu vrstu informacija, dežurni službenici odgovaraju na upite radnim danom u vremenu od 8 do 16 sati.

Ako je riječ o pitanju ili predstavki koju nije moguće odmah riješiti, vaš će se poziv zabilježiti te proslijediti u rad nadležnom tijelu odnosno ustanovi, nakon čega ćete pismenim putem biti obaviješteni o načinu rješavanja vaše predstavke. 

Napomena: Promjena termina, odnosno prenaručivanje može se obaviti isključivo u komunikaciji sa zdravstvenom ustanovom u kojoj je termin dogovoren.

Bijeli telefon: Odvikavanje od pušenja 0800 7999

Potrebna vam je mala pomoć, podrška i podsjetnik na to kako prestanak pušenja djeluje na organizam? Pozivom na ovaj broj dobit ćete bitne informacije i praktične savjete.


Za pitanja o vašim pravima u okviru zdravstvene zaštite obratiti se možete radnim danom u vremenu od 8 do 16 sati i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje također putem besplatnog telefona i to za upite vezane za:

Osnovno zdravstveno osiguranje 0800 7979

Dopunsko zdravstveno osiguranje 0800 7989