Bijeli telefon

Bijeli telefon je besplatni telefon putem kojeg možete postaviti pitanja vezano uz ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu te iznijeti svoje pritužbe, prijedloge ili pohvale
 

Sva pitanja ili bilo koju predstavku vezanu uz ostvarivanje prava iz područja zdravstvene zaštite možete uputiti pozivom na besplatni "Bijeli telefon" 0800-7999.

Od 7 do 15 sati na taj broj javit će vam se dežurni službenik koji će odmah odgovoriti na vaše pitanje, informirati vas o vašim pravima ili vas uputiti na stručne službe Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ili drugog tijela državne uprave, odnosno ustanove nadležne za Vaš upit.


Rješavanje pritužbi

Ako je riječ o pitanju ili predstavki koju nije moguće odmah riješiti, vaš će se poziv zabilježiti te proslijediti u rad nadležnom tijelu odnosno ustanovi te ćete pismenim putem biti obaviješteni o načinu rješavanja vaše predstavke. 

Pozivom na Bijeli telefon možete dobiti i informacije vezane uz pušenje, naročito vezane uz odvikavanje od pušenja. U sklopu navedene linije djelatnici će davati kratke savjete vezano uz prestanak pušenja, a građane će, između ostaloga, upućivati i na stručnu pomoć liječnicima obiteljske medicine ili u zavode za javno zdravstvo.