Podnošenje zahtjeva elektroničkim putem

Građani koji imaju aktiviranu e-Osobnu iskaznicu s identifikacijskim i potpisnim certifikatom, zahtjev za izdavanje vozačke dozvole mogu podnijeti i elektronički, preko portala e-Građani

Ako se zahtjev za izdavanje vozačke dozvole podnosi putem portala e-Građani, podnositelj zahtjeva potrebne isprave prilaže tako da ih skenira i dostavi kao prilog uz zahtjev. Pri tome nije potrebno priložiti fotografiju jer se fotografija i potpis preuzimaju isključivo iz Informacijskog sustava Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno koristi se postojeća fotografija i potpis s posljednje e-osobne iskaznice podnositelja zahtjeva.
 
Navedena mogućnost se može koristiti samo za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku i to za izdavanje prve HR vozačke dozvole na temelju uvjerenja o položenom vozačkom ispitu i za zamjenu obrasca HR vozačke dozvole zbog oštećenosti, produženja važenja, upisa ili brisanja kategorija, ispravka podataka i sl., ali ne i iz razloga zamjene ako je vozačka dozvola ukradena ili izgubljena niti zbog zamjene za vozačku dozvolu izdanu u državi članici Europskog gospodarskog prostora ili u inozemstvu.
 
U postupku predaje e-zahtjeva podnositelj može odabrati preuzimanje vozačke dozvole u policijskoj upravi ili postaji, ili dostavom poštom na adresu prebivališta ili boravišta u Hrvatskoj.

Pomoću sustava e-Pristojbe pristojbeni obveznici mogu propisane pristojbe i naknade, umjesto državnim biljezima ili uplatnicama, plaćati brže i jednostavnije putem svojih bankovnih kartica (za tekući račun, žiro-račun ili kreditnim karticama) kao što su Visa, Maestro, MasterCard i Diners.

Pročitajte detaljne upute o podnošenju zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole putem portala e-Građani. Informacija o izrađenoj vozačkoj dozvoli NE ŠALJE se automatski na e-mail adresu ili broj mobitela. Stoga, za informaciju je li vozačka dozvola izrađena potrebno je obratiti se policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji prema kojoj je zahtjev za izdavanje vozačke dozvole upućen.