Upis na visoko učilište

Za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i hrvatskog iseljeništva osigurane su posebne upisne kvote

Informacije o upisu na preddiplomsku razinu studija možete pronaći na mrežnoj stranci Postani student!, a za diplomsku razinu studija na studiji.hr

Postupak priznavanja inozemne obrazovne kvalifikacije o završenom srednjem obrazovanju u općim, gimnazijskim i umjetničkim programima radi nastavka obrazovanja vodi Agencija za odgoj i obrazovanje.

Za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i hrvatskog iseljeništva, svake akademske godine na nekoliko visokih učilišta u Hrvatskoj osigurane su posebne upisne kvote.

Također, postoji i program stipendiranja studenata pripadnika hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske. Opširnije informacije o posebnoj upisnoj kvoti za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i hrvatskog iseljeništva te natječaju, postupku, uvjetima i kriterijima za dodjelu stipendije dostupni su i na mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Sve informacije o priznavanju vaših inozemnih obrazovnih kvalifikacija radi upisa na studij ili nastavka vašeg obrazovanja možete pronaći pod temom Visoko obrazovanje.