EU digitalna COVID potvrda o preboljenju i temeljem brzog antigenskog testa

Izmjene se odnose na izdavanje EU digitalnih COVID potvrda o preboljenju temeljem brzog antigenskog testa

Sukladno Delegiranoj uredbi Europske komisije 2022/256 od 22. veljače 2022. godine, od 10. ožujka u Hrvatskoj je omogućeno izdavanje EU digitalnih COVID potvrda o preboljenju temeljem brzog antigenskog testa. 
 
Testiranje mora biti obavljeno u ovlaštenim laboratorijima, testom koji se nalazi na EU listi pouzdanih brzih antigenskih testova. Potvrdu je moguće zatražiti i preuzeti 11. dan od prvog pozitivnog testa, a ona će biti valjanja 180 dana od dana testiranja.
 
Za ranije evidentirane rezultate nalaza moguće je retrogradno preuzeti potvrdu o preboljenju ukoliko pozitivan nalaz brzog antigenskog testiranja nije stariji od 1. listopada 2021. godine. 
 
EU digitalnu COVID potvrdu izdaje Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske. Potvrdu možete zatražiti online putem portala e-Građani ili fizički u podružnicama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te u ljekarnama i ovlaštenim laboratorijima koji provode testiranja.

Neovisno o verziji (digitalna ili papirnata), potvrda će sadržavati QR kôd s osnovnim informacijama te digitalni pečat kojim se osigurava vjerodostojnost potvrde.

Više o pravilima izdavanja na ovoj poveznici.