Uključivanje vjerodajnica Agram banke d.d. u Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav (NIAS)

Na portal e-Građani možete se prijaviti mTokenom Agram banke d.d., značajne razine sigurnosti

Agram banka d.d. kao izdavatelj vjerodajnice potpisala je Sporazum o uključivanju vjerodajnice u Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav NIAS te je time vjerodajnica uvrštena u na Listu prihvaćenih vjerodajnica u NIAS. Za pristup uslugama na portalu e-Građani od sada se može koristiti i mToken Agram banke d.d., klasificiran kao vjerodajnica značajne sigurnosne razine. Uslugama portala e-Građani pristupa se putem internetske stranice.

Pružajući ovu mogućnost svojim klijentima Agram banka d.d. nema pristup njihovim podacima iz sustava e-Građani, već im korištenjem navedenih autentifikacijskih uređaja omogućava pristup svim uslugama unutar portala e-Građani bez dodatnih ugovaranja.

Sustav e-Građani projekt je Vlade Republike Hrvatske pokrenut s ciljem modernizacije, pojednostavljenja i ubrzanja komunikacija građana i javne uprave te povećanja transparentnosti javnog sektora u pružanju javnih usluga. Putem tog sustava građanima su u svakom trenutku dostupne brojne elektroničke usluge različitih tijela javne uprave, npr. kao što je usluga Portal zdravlja, usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, dohvaćanje  raznih potvrda, pregled osobnih e-poruka, informacija i obavijesti od strane javne uprave i drugo.

Usluga e-Građani je za krajnjeg korisnika besplatna.