Zaštita potrošača na internetu

Pravila i savjeti o kupovini putem interneta - na što posebno obratiti pozornost

315 milijuna Europljana svakodnevno se služi internetom. Jedinstvenim digitalnim tržištem možemo ostvariti do 415 milijardi EUR-a dodatnog rasta na razini EU, otvoriti stotine tisuća novih radnih mjesta i stvoriti dinamično društvo temeljeno na znanju. Da bi se ostvario taj potencijal, potrebno je ukloniti preostale prepreke, od kojih je prioritet lakši pristup potrošača pristupa potrošača i poduzeća digitalnim dobrima i uslugama diljem Europe. Potrošači u EU-u svake bi godine mogli uštedjeti 11,7 milijardi EUR-a kada bi im na internetu bila dostupna cjelokupna paleta roba i usluga iz EU-a. Samo 7% malih i srednjih poduzetnika iz EU-a prodaje u inozemstvu. Više od 90% kupaca na internetu naglašava važnost pristupačnih cijena dostave i jednostavnog povrata proizvoda kupljenog na internetu. Rješavanje problema uskraćivanja pristupa na temelju lokacije (neopravdano geografsko blokiranje) – u 52% pokušaja prekogranične narudžbe pokazalo se da trgovac ne isporučuje u državu potrošača/kupca, što znači manje kupaca i manje prihoda za poduzetnike.
 

10 pravila za kupnju putem interneta

1. Ne nasjedajte na "nevjerojatne" ponude!
Nevjerojatno dobre ponude često su zaista nevjerojatne. Budite posebno oprezni kada provjeravate uvjete pod znakom “ * “ i ostale uvjete tiskane malim slovima. Provjerite jesu li uvjeti dostave, a posebice uvjeti povrata dobro objašnjeni.

2. Nije sve u gotovini: izaberite sigurnu metodu plaćanja!
Nikad ne plaćajte unaprijed bilo kojim načinom prijenosa gotovine, jer u slučaju da se nešto dogodi novac vam vjerojatno neće biti vraćen. Provjerite nudi li web stranica siguran način plaćanja – ono je uglavnom sigurno ako se pri dnu vašeg zaslona nalazi ključić ili lokot, odnosno ako internetska adresa započinje s https:// (siguran kanal, vjerodostojna mreža).

3. Provjerite podatke o trgovcu!
Web stranica/web shop bi trebao sadržavati najmanje sljedeće podatke: identitet trgovca (ime, prezime, adresu poduzetnika), adresu e-pošte, načine plaćanja i dostave, minimalno trajanje sporazuma za ugovor o pružanju usluga i razdoblje odustajanja tijekom kojeg se možete predomisliti te vratiti robu bez objašnjenja.
 
4. Provjerite da li je cijena zaista ispravna!
U skladu sa zakonodavstvom EU-a cijena ponude prikazana na početku mora biti konačna cijena u koju su uključeni PDV i ostali ostala javna davanja te mogući administrativni troškovi. Troškovi i mogućnosti dostave trebaju biti jasno objašnjeni, a njihova cijena jasno navedena.

5. Provjerite podliježe li vaša narudžba carinskom postupku!
Iznosi do kojih se ne plaća carina i porez na dodanu vrijednost za robu naručenu putem interneta? Pošiljke zanemarive vrijednosti do 22 eura u kunskoj protuvrijednosti, kao i nekomercijalne pošiljke do 45 eura u kunskoj protuvrijednosti koje fizička osoba šalje fizičkoj osobi oslobođene su plaćanja carina i poreza na dodanu vrijednost.

6. Nemojte razgovarati s "nepoznatima"!
Ignorirajte neželjenu elektroničku poštu (eng. spam) i budite oprezni s neočekivanom elektroničkom poštom. Ne šaljite osobne podatke ni podatke o svojim financijama, ako vas se za iste upita putem elektroničke pošte i nikada ne otvarajte sumnjive poveznice ni nepoznate privitke.

7. Budite naročito oprezni pri podizanju “brzih” kredita putem interneta ili sms-a!
Uvijek postupajte s oprezom kada se od vas traži davanje osobnih podataka, u ovim slučajevima traženi podaci uključuju broj osobne iskaznice i OIB, a u nekim slučajevima čak i presliku osobne iskaznice. Provjerite da li oglašivač kredita koji se oglašava na raznim mrežnim stranicama i društvenim mrežama uopće ima mogućnost legalnog obavljanja kreditnih usluga u našoj zemlji.
Ako se pokaže da tvrtka koja internetskim oglasom nudi brzi kredit nije licencirana i ne postoji u registru Ministarstva financija RH – preporučujemo oprez.

8. Provjerite da li trgovac uopće vrši dostavu na vašu adresu!
Tijekom 2018. godine napokon se ukida geografsko blokiranje (geo-blocking). Za razliku od geografskog blokiranja, razlika u cijenama neće biti zabranjena te će trgovci tako moći nuditi različite opće uvjete, uključujući i cijene, za određene ciljne skupine potrošača na određenim područjima.

9. Možete odustati od proizvoda kupljenog putem interneta!
Ako vam se ne sviđa proizvod koji ste kupili putem interneta, možete ga, bez objašnjenja, o svojem trošku u roku 14 dana vratiti trgovcu i dobiti povrat novca.

10. Čuvajte dokumentaciju!
Sačuvajte svu dokumentaciju vezanu za vašu narudžbu. Time ćete uštedjeti vrijeme i izbjeći probleme ako ćete imati primjedbu ili zahtjev prema trgovcu.
 
  

Kad kupnja pođe u krivom smjeru

Naiđete li na problem s trgovcem koji ima sjedište u pojedinoj državi članici Europske unije uključujući Island i Norvešku, Europski potrošački centar Hrvatska vam može pomoći u rješavanju pritužbe. Ako je nastao problem s trgovcem koji ima sjedište izvan Europske unije, Europski potrošački centar Hrvatska će vas savjetovati kome trebate uputiti pritužbu ili će vam pomoći u pronalaženju odgovarajućeg nadležnog tijela u drugoj državi članici EU.