Online tečajevi Srca

Putem Sustava za online tečajeve Srca besplatno je dostupno više od 20 online tečajeva


Sustav za online tečajeve Srca

Sveučilišni računski centar (Srce) svojim korisnicima nudi velik broj besplatnih online tečajeva iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija i srodnih područja. Tečajevi su namijenjeni samostalnom učenju i omogućuju korisniku da odabere mjesto i vrijeme kada će se posvetiti učenju, kao i tempo kojim će prolaziti kroz sadržaj tečaja. 
Za pohađanje tečajeva potrebno je imati na raspolaganju računalo ili neki drugi uređaj s pristupom internetu. Online tečajeve Srca mogu pohađati sve zainteresirane osobe starije od 16 godina.


Registracija u Sustavu za online tečajeve Srca

Prije prijave na tečaj treba se registrirati u Sustavu za online tečajeve Srca. Korisnici sustava e Građani mogu se registrirati na jednak način kako se prijavljuju i u sam sustav e-Građani.  Za korištenje usluge Online tečajevi Srca, potrebno je imati vjerodajnicu sigurnosne razine 2 ili više. Na naslovnici Sustava za online tečajeve Srca treba kliknuti na dugme „Prijava putem NIAS-a“ i dalje pratiti upute na ekranu. Za uspješan dovršetak registracije potrebna je aktivna adresa e-pošte.
Prilikom svake sljedeće prijave u sustav, korisnik treba kliknuti na dugme „Prijava putem NIAS-a“ te zatim odabrati svoj način prijave u sustavu e-Građani.
 

Prijava na online tečajeve

Nakon uspješne registracije, s lijeve strane prozora bit će vidljiv okvir s dostupnim skupinama tečajeva. Potrebno je kliknuti na neku od skupina i odabrati željeni tečaj. Klikom na naziv tečaja korisnik može pogledati opis tečaja te odlučiti želi li se na njega prijaviti. Prijava na tečaj obavlja se klikom na dugme „Upiši me“. 
Nakon prijave, korisnik ostaje upisan u tečaj neograničeno dugo, a ako želi, iz tečaja se može samostalno ispisati.


Pohađanje online tečajeva

Odmah nakon prijave na željeni tečaj, prikazuju se sve teme u tečaju. Kroz sadržaj tečaja se može prolaziti redoslijedom kako su teme prikazane, nekim drugim redoslijedom ili se mogu pregledavati samo neke teme.
Kao pomoć prilikom registracije i prijave na tečaj, na raspolaganju su video-upute u kojima su prikazani ti postupci. Video-uputama se pristupa s naslovnice Sustava za online tečajeve Srca, klikom na sliku kamere, koja se nalazi pokraj dugmeta „Prijava putem NIAS-a“.


Završetak tečaja

Ako je korisnik tečaj pregledao u cijelosti, nakon završenog tečaja, na svoje računalo može preuzeti ili ispisati potvrdu o završenom online tečaju. Korisniku se izdaje i digitalna značka, o čemu će obavijest dobiti putem e-pošte.
Za više informacija ili pomoć prilikom prijave na tečajeve možete nas kontaktirati putem adrese e pošte edu@srce.hr ili pozivom na broj telefona 01/6165-165.