Usluga e-Upisi za lakši i brži upis u vrtiće

Na portalu e-Građani dostupna je jedinstvena usluga e-Upisi u odgojno-obrazovne ustanove koja Vam omogućuje brz i jednostavan upis u željenu ustanovu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Na ovaj je način osigurana potpuna digitalizacija upisnog procesa i za građane, ali i za djelatnike vrtića koji sudjeluju u upisnom procesu. Za prijavu Vašeg djeteta više neće biti potrebno donositi razne potvrde (poput rodnog lista djeteta ili potvrde o zaposlenju), već će sustav te podatke sam povlačiti iz odgovarajućih registara nadležnih državnih tijela koja su dosad građanima izdavala potvrde na svojim šalterima.
Pomoć za korištenje ovog sustava osigurana je kroz vrtiće, gdje roditeljima pomažu educirani djelatnici te korisnička podrška obrazovnog sustava koju osigurava partner projekta CARNET.

Potpuna lista vrtića koji sudjeluju u projektu, nakon prijave roditelja, dostupna je na stranici usluge. Vremenski rok u kojem roditelji mogu predati zahtjev za upis djeteta objavljuju sami vrtići u Pozivu za upis.

Napominjemo da neki gradovi odnosno općine također provode elektroničke upise van ovog sustava, te se u tom slučaju građani trebaju obratiti direktno njima za sva pitanja i pomoć. Popis vrtića koji provode upise na taj način vremenom će se ažurirati.

Takav je primjer i Grad Zagreb koji je omogućio uslugu e-Upisi u dječje vrtiće, uz pomoć koje iz svog doma možete podnijeti zahtjev za upis djeteta u odabrani dječji vrtić kojem je osnivač Grad Zagreb. 
Zahtjev za upis djeteta u dječji vrtić podnosi se isključivo putem Portala Moje ZG e-usluge, i to na poveznici e-VRTIĆI koja će biti aktivna od 11. do 24. svibnja 2022.