Sufinanciranje književnih i publicističkih djela o Domovinskom ratu

Ministarstvo hrvatskih branitelja raspisuje Javni poziv za sufinanciranje književnih i publicističkih djela o Domovinskom ratu za pripremu i tisak te sufinanciranje prijevoda i objave u e-obliku prethodno objavljenih djela o Domovinskom ratu

Ministarstvo hrvatskih branitelja raspisuje Javni poziv za sufinanciranje književnih i publicističkih djela o Domovinskom ratu za:
  • pripremu i tisak književnih i publicističkih djela o Domovinskom ratu,
  • sufinanciranje prijevoda i objave u e-obliku prethodno objavljenih djela o Domovinskom ratu,
  • sufinanciranje dotiska ili otkupa prethodno tiskanih djela o Domovinskom ratu.
Cilj Javnog poziva je očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz povećanu dostupnost pisane riječi o Domovinskom ratu u kulturnome životu, afirmaciju pisane riječi i autora koji pišu o Domovinskom ratu.

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti autori pojedinačno (fizičke osobe) i udruge iz Domovinskog rata registrirane u Republici Hrvatskoj najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva, neovisno o njihovom prethodnom književnom ili publicističkom radu i iskustvu.
 
Zahtjevi za sufinanciranje zaprimaju se nakon objave Javnog poziva. Uvjete, popis dokumentacije koju je potrebno priložiti i potrebne obrasce možete tijekom razdoblja u kojem je Javni poziv otvoren, pronaći na stranici Ministarstva hrvatskih branitelja pod Aktualni javni pozivi.