Priznavanje inozemnih obrazovnih kvalifikacija, specijalizacija i stručnih ispita u svrhu zapošljavanja

Ako trebate priznavanje inozemne osnovnoškolske, srednjoškolske, visokoškolske obrazovne kvalifikacije te priznavanje specijalizacija i stručnih ispita u svrhu zapošljavanja, saznajte koja tijela imaju nadležnost

Priznavanje osnovnoškolskih i srednjoškolskih kvalifikacija
Postupak priznavanja inozemne obrazovne kvalifikacije o završenom osnovnom obrazovanju radi zapošljavanja i o završenom srednjem obrazovanju u općim, gimnazijskim i umjetničkim programima radi zapošljavanja ili nastavka obrazovanja vodi Agencija za odgoj i obrazovanje.
 
Postupak priznavanja inozemne obrazovne kvalifikacije o završenom srednjem obrazovanju u strukovnim programima radi zapošljavanja ili nastavka obrazovanja vodi Agencija za  strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

  
Priznavanje visokoškolskih kvalifikacija
Priznavanje u svrhu zapošljavanja u RH (stručno priznavanje) u nadležnosti je Agencije za znanost i visoko obrazovanje, njenog Nacionalnog ENIC/NARIC ureda.

 
Priznavanje specijalizacija i stručnih ispita
Priznavanje inozemnih specijalizacija i stručnih ispita u nadležnosti je strukovnih organizacija i središnjih tijela državne uprave te drugih nadležnih tijela ili organizacija.
Za detaljnije informacije o reguliranim profesijama i nadležnim tijelima posjetite mrežnu stranicu Baza reguliranih profesija u Republici Hrvatskoj.