Enter Croatia

Nova web-stranica Ministarstva unutarnjih poslova, izrađena zbog skraćivanja vremena čekanja na prelazak granice i smanjenja gužvi, jednostavna je za unos podataka

Stranim i hrvatskim državljanima iz država kojima je dozvoljen ulazak u Hrvatsku, a koji će ovoga ljeta boraviti kod nas, preporučuje se da najavu svog dolaska i sve potrebne podatke dostave hrvatskoj policiji preko web-stranice Enter Croatia prije nego što se uopće upute na putovanje.

Na taj način smanjit će se gužve i vrijeme čekanja na našim graničnim prijelazima. 

Obrazac najave dolaska zasad je dostupan na 10 jezika.

Svi putnici koji su obrazac unaprijed ispunili, granicu će prijeći znatno brže, bez dodatnog zadržavanja, budući da će graničnoj policiji, samim skeniranjem putne isprave, svi njihovi podaci već biti vidljivi u Nacionalnom informacijskom sustavu.

Osim toga, oni će povratno, na svoju mail adresu dobiti i potvrdu zaprimljene najave te epidemiološke upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, na odabranom jeziku od ponuđenih.

Putnici koji neće koristiti ovu mogućnost, sve će obavljati na samom graničnom prijelazu, što će znatno utjecati na njihovo vrijeme zadržavanja, a time i na gužve na granici. 

Web stranica u funkciji je od 28. svibnja 2020. godine, a zajednički je projekt Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva turizma, Ministarstva uprave i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.